Skip to main content

Als je ogen gaan sprankelen...

Eind januari krijg ik de vraag van een collega of ik niet een training op maat wil geven, gericht op creatieve levens-loopbaan counseling. Bovendien wordt me gevraagd er een 1-op-1 training van te maken, afgestemd op haar persoonlijke behoefte. “Oei”, denkt een deel van mij, “dat gaat ‘m niet worden!” Tegelijkertijd voel ik hoe een andere deel begint te stuiteren van blijdschap... 

Wegen die zich kruisen
Ik heb deze collega in het verleden mogen begeleiden tijdens de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen aan de Kleine Tiki in Breda, waaraan ik verbonden ben. Eén lesdag maar én toch hebben we een klik. We blijven elkaar volgen op social media en inmiddels zijn we een paar jaar verder. Ze heeft verschillende (creatieve) opleidingen en trainingen gevolgd en heeft een eigen praktijk in Amsterdam. Haar cliënten staan veelal op een kruispunt in hun (werkende) leven: 'Wat kan ik nog en wat wil ik nog?' En zo kruisen zich onze wegen opnieuw.

Twijfels
Heel eerlijk? Ik heb best even getwijfeld. Een 1-op-1 opleiding op maat? Kan ik dat? Wil ik dat? Net zo hard als dat er een deel in mij NEE roept, roept er ook een deel volmondig JA... Dat geeft voor mij uiteindelijk ook de doorslag. Ze zeggen niet voor niets: Alles waar je ogen van gaan sprankelen moet je doen!
En ja, het vraagt veel voorbereidend werk. Ja, het wordt intensief. Ja, ik vind het rete-spannend! Maar vooral ook: Ja, dit wordt een traject met diepgang. Ja, ik mag spelen met alles wat ik in huis heb. Ja, dit wordt genieten! Binnen twee weken staat ons besluit vast: We gaan deze training doen samen.

Geluksgevoel
Tijdens het samenstellen en schrijven van het programma voel ik mijn energie stromen. Het voelt goed. Ik word er steeds blijer van dat ik ja heb gezegd. Ook het maken van de readers die ze na afloop van elke dag zal ontvangen en waarin mijn oude skills als ontwerper weer even aangesproken worden, dragen bij aan mijn geluksgevoel.

Het spits is eraf
De eerste twee lesdagen hebben inmiddels plaatsgevonden. Ze voelden vertrouwd, diepgaand, bezield en speels. En dat gevoel van sprankelende ogen had ik niet alleen...

“Wat een mooie energie en wat een diepgaande oefeningen hebben we gedaan. Gelukkig volgen er nog 5 lesdagen. Dank Paul Hermans van Roodborst Coaching en Training voor deze inspirerende training in levens en loopbaan-coaching!”

Wil je meer weten over de training creatieve levens-loopbaan counseling of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen op het gebied van counseling en creativiteit? Neem dan vrijblijvend Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met me op.


Paul Hermans, april 2024

“Alles waar je ogen van gaan sprankelen moet je doen!”

de Geluksvogel