wie is Paul Hermans?

Mijn naam is Paul Hermans (1965). Ik ben graag in verbinding met mezelf en de mensen en de wereld om me heen. Ik houd van lange wandelingen in de natuur met mijn partner en mijn hond. Nationaal Park De Meinweg ligt om de hoek en daar kom je mij regelmatig tegen. Mijn (film)camera is dan nooit ver weg. Wat mij inspireert? De verborgen betekenis en schoonheid in alledaagse momenten. In het kleine.

Ervaring en opleiding
Ik werk parttime als creatief loopbaanadviseur en coach bij loopbaancentrum Vooruit van de gemeente Venlo. Ik begeleid medewerkers in hun levens- en loopbaanontwikkeling. Begin 2018 ben ik daarnaast, als zelfstandige, gestart met Roodborst Coaching en Training.

Ik heb een coachopleiding gevolgd aan de Kleine Tiki in Breda. Binnen deze opleiding is de methodiek van het kunstzinnig dynamisch coachen (KDC) ontwikkeld. Dit is een manier om creatief te werken aan persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Het gebruik van deze overzichtelijke beeldende methodiek leidt tot diepgaande inzichten en wezenlijke veranderingen in leven of werk. Sinds 2017 ben ik ook als groepstrainer verbonden aan deze opleiding.

Ter verdieping heb ik de voortgezette opleiding Creatief (Levens) Loopbaan Counselor en de Masterclass Essentie Coaching bij Studio Mattias in Driebergen doorlopen, onder de bezielende leiding van Alien Verhoef. Beide instituten maken gebruik van inzichten uit de creatieve therapie, mindfulness en psychosynthese.

Psychosynthese
De psychosynthese houdt zich - anders dan de psychologie - niet alleen bezig met persoonlijkheid en gedrag, maar ook met zingeving, spiritualiteit en zelfontplooiing. Psychosynthese is een reis naar je eigen innerlijke wijsheid waarbij je leert stuurman of stuurvrouw te worden van je eigen leven. Door in contact te komen met een stevige basis in jezelf ontstaat inzicht in wat je raakt en beweegt. 

Hierdoor zie je nieuwe mogelijkheden en kun je keuzes maken die bij jou passen. Gaandeweg ervaar je meer emotionele- en mentale vrijheid en balans in je werk en leven.

Verlies en verandering
In dat (werk)leven krijgen de meeste mensen ook te maken met verlies. Het verlies van een dierbare bijvoorbeeld, een baan, of van de gezondheid. Om die reden heb ik de vierdaagse training Begeleiden bij verlies en rouw bij BrightBlue Coaching & Training gevolgd.

Het roer om
Ik ben opgeleid als reclametekenaar en lange tijd werkzaam geweest in de communicatie. Ik presenteerde en produceerde onder andere het televisieprogramma Kijk eens naar Venlo bij de lokale omroep. Daarna werkte ik als stafmedewerker PR en Communicatie bij Museum van Bommel van Dam in Venlo. Toen ik tegen de vijftig aanliep had ik het gevoel dat het roer helemaal om moest. Het werd tijd voor iets nieuws. Middels een loopbaantraject werd duidelijk dat ik ruimte zocht om mijn diepste verlangen te verwezenlijken: werken met mensen op een creatieve manier.

Certificering
Ik ben TMA gecertificeerd (team)professional en sta ingeschreven bij de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals NOLOC.

“Paul is een zeer prettige man om mee samen te werken. Hij luistert en kijkt goed en is geen hokjesdenker ... Hij straalt een bepaalde rust uit."

A. Pijnappels
Regisseur Toezicht en Handhaving, gemeente Gennep
Schelling 2 | 6075 GZ Herkenbosch | Tel. 06 53969472
Roordborst