Skip to main content

Pubers en weerstand

Docenten krijgen regelmatig te maken met leerlingen die de hakken in het zand zetten of de kont tegen de krib gooien. Vooral wanneer je ze met veranderingen confronteert, of bijvoorbeeld beperkingen oplegt die ze als oneerlijk ervaren, is de kans op weerstand groot. Het is een troost dat bijna elke docent het tegenkomt, maar in de praktijk is het soms best lastig.

Wakker schudden
Pubers kunnen erg confronterend zijn met hun gedrag. Ze denken vaak zwart-wit. Tijdens de workshop gaan we met elkaar in gesprek over de eigen ervaringen met weerstand tijdens de les. Waar loop je tegen aan? Wat gebeurt er in een puberbrein? Wat is typisch pubergedrag? Wat kun je wellicht doen om ondanks de verschillende denkbeelden, toch in verbinding en gesprek te blijven?

Een kunstzinnige uitnodiging
Kunst kan, net als pubers, ook confronteren, een spiegel voorhouden en wakker schudden! Na het theoretische deel reis je in een korte visualisatie naar het verleden, naar je eigen puberteit en de weerstand die daarbij hoorde. Daarna ga je zelf aan de slag met een kunstzinnige opdracht. Door je te verbinden met je eigen ervaringen kun je beter verbinden met de belevingswereld van je leerlingen. Niet voor niets is het gezegde: Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Laat je verrassen!

Voor wie?
Voor docenten en andere professionals die werken met jongeren in de leeftijd van circa 10-18 jaar.

Wanneer?
Datum in overleg.
Groepsgrote maximaal 14 personen.
Duur circa 90 minuten.

Investering
€ 300,00 inclusief materialen, exclusief reiskosten à € 0,25 per kilometer en eventueel te reserveren locatie. Dit bedrag is vrijgesteld van btw.

Je trainer?
Ik ben Paul Hermans. Vanuit Roodborst Coaching en Training begeleid ik mensen bij hun levens- en loopbaanvragen. Daarnaast ben ik trainer Kunstzinnig Dynamisch Coachen (KDC) aan de Kleine Tiki in Breda.

Meer weten?
Heb je vragen of meer informatie nodig of wil je deze workshop al inplannen? Neem dan vrijblijvend Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met me op.

"Een beeld zegt meer dan duizend woorden."

Fred R. Barnard, Amerikaans advertising manager