Skip to main content

Stilstaan...

“Stilstaan schept ruimte voor beweging”.
Ik vind dit zo’n mooie quote. Ik moest er aan denken terwijl ik koffie dronk met een collega die een paar maanden onbetaald verlof neemt. We stonden even stil bij het feit dat we elkaar een tijd niet zullen zien. Stilstaan... beweging... het lijkt zo tegenstrijdig, en toch? Hoe zou het zijn om te durven stilstaan bij jezelf?

Even pauze
Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een pauze of sabbatical van een paar maanden, een jaar of zelfs langer. Mijn collega zoekt ruimte om eens grondig te evalueren, terug te kijken en orde op zaken te stellen: Waar sta ik nu in mijn leven en werk? Haal ik nog voldoening uit dat wat ik doe? Wat heb ik nodig?
 
Door echt even los te komen van haar dagelijkse routine krijgt ze een nieuwe kijk op haar (werk)leven. Daardoor zal ze nieuwe doelen en ambities definiëren, of juist voor zichzelf bevestigen dat ze nog steeds op koers zit.

"Stilstaan schept ruimte voor beweging."

Onbekend
Focus op jezelf
Ik vind het fantastisch dat ze zich de tijd neemt om tot rust én tot zichzelf te komen. Om zich te verdiepen in dat wat zij echt nodig heeft en om nieuwe inzichten te krijgen.
Eigenlijk zou iedereen zich van tijd tot tijd die ruimte mogen gunnen. Want je komt er niet alleen emotioneel, maar ook lichamelijk, geestelijk en professioneel beter door terug. Meer gefocust op jezelf en jouw wensen.
 
En jij?
Hoe vaak neem jij er de tijd voor? Om eens rustig na te denken of je nog op de juiste weg zit? Om te ontdekken wat jij nodig hebt?
Niet iedereen heeft de financiële ruimte om onbetaald verlof te nemen. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je diepste verlangens boven water te krijgen. Door eens wat vaker stil te staan en te ont-dekken waar jij energie van krijgt en écht gelukkig van wordt.


Paul Hermans, augustus 2020